Nuijan päästä, osa 13

Kuten olette varmaankin huomanneet, kerhon päättäjäisten kutsu ja ohjelma on ollut esillä reilun viikon verran. Ilmoittautumisiakin on tullut jo reilu parisenkymmentä. Tulkaapa kaikki joukolla juhlimaan kauden päätöstä ja yhdistyksemme 55-vuotista taivalta Sokos Hotel Alexandraan 12.11.2011.

Hippoturnaus oli tuomareillemme voimainponnistus, sillä hoidimme 30 tuomarilla yli 200 tehtävää. Jatkossa meidän on saatava muutama aktiivituomari lisää ja piiri paremmin mukaan kilpailukalenterin suhteen tai muuten joudumme miettimään ottelumääräämme vakavasti, kun alamme keskustelemaan uudesta turnaussopimuksesta 2013.

Osallistuin äskettäin UEFA CORE –kurssille, mistä seuraavassa lyhyesti:
UEFA CORE on kurssi nuorille lupaaville kansallisille erotuomareille, joilla katsotaan olevan potentiaalia kansaivälisiksi erotuomareiksi. Osallistuin siis CORE-kurssille numero 9 yhdessä Ville Nevalaisen ja Mika Lampun kanssa syyskuun lopulla. Vietimme kymmenen intensiivistä päivää Sveitsin Nyonissa luentojen, fyysisen harjoittelun, käytännön harjoitteiden sekä otteluiden merkeissä. CORE:n merkittävin sanoma oli se, että amatöörimäisten erotuomareiden aika huippujalkapallossa on lopullisesti ohi. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö amatöörituomari voisi tuomita Euroopan huipulla, mutta se tarkoittaa sitä, että jokaisen UEFA:n huippuotteluissa toimivan tuomarin odotetaan olevan sataprosenttisen huippuammattimainen asenteeltaan, fysiikaltaan, kyvyiltään ja esiintymiseltään aina, kun he toimivat UEFA:n edustajina otteluissa.

CORE on vaativa ja myös vaikuttava konsepti, mutta se on samalla myös ainutlaatuinen tilaisuus vertailla itseään muiden liittojen edustajien suhteen. Kurssin kouluttajat (David Elleray ja Jaap Uilenberg) omaavat vaikuttavan meriittilistan jalkapalloerotuomaritoiminnasta ja heidän rautainen ammattitaitonsa käy selväksi erinomaisesti valmisteltujen ja loppuun asti viimeisteltyjen luentojen kautta. Mikään asia ei jäänyt epäselväksi ja jokaisen esimerkkitilanteen perusteltu ratkaisu esitettiin johdonmukaisella ja loogisella tavalla. Kurssin fyysisestä puolesta vastasi Werner Helsen, joka hänkin on alansa huippuja maailmassa vastaten muun muassa viimeisten kolmen MM-turnauksen tuomareiden fyysisestä harjoittelusta. Tähän kun lisätään vielä tiimikohtaiset valmentajamme Peter Fröjdfeldt ja Giovanni Stevanato, on CORE:n kattaus entistäkin vaikuttavampi. Kurssin luennoilla käsiteltiin yhteistyötä, paitsiota, hyötyä, kovia törmäyksiä, nahisteluita, sijoittumista, pelin uudelleenkäynnistämistä ja elekieltä.

Enemmän ja yksityiskohtaisemmin CORE:sta joulukuun Pupillissa ja talven koulutuksissa.

Muutama kuva aiheesta löytyy täältä.