Nuijan päästä, osa 1

Tervetuloa lukemaan ensimmäistä Nuijan päästä -blogin kirjoitusta. Blogi tulee käsittelemään pääasiassa erotuomari- ja jalkapalloaiheita, mutta saattaahan tänne muutama rönsykin osua.

Kerhomme kotisivujen historia on ollut itselleni vahvasti henkilökohtainen projekti, vaikka aivan ensimmäiset kotisivut joskus 2000-luvun alussa olivatkin legendaarisen Pasi Raitasen aikaansaannosta. Sen jälkeen vierähti pari vuotta ilman sivustoa ennen kuin ensimmäiset täysin omin voimin toteutetut, kauniin vihreät, webbisivut olivat pystyssä joskus vuoden 2003 alussa. Ilmettä ja sisältöä päivitettiin heti 2004, vaikka ulkonäkö säilyikin varsin yksinkertaisena. Suurempi muutos tehtiin sitten vuonna 2005, jolloin ulkoasua uudistettiin selvästi modernimpaan suuntaan – kyseinen malli säilyikin käytössä aina tähän uusimpaan päivitykseen saakka ja palveli mielestäni hyvin tarpeitamme, vaikka tyylissä ja grafiikassa ollaankin vuosien varrella jääty varsin kauas alan kuumimmista trendeistä. Yritin pariin otteeseen jo aiemminkin saada sivustoa päivitettyä, mutta useista syistä johtuen näitä versioita ei koskaan nähty virallisessa käytössä. Nyt tehty päivitystyö tuo sivustollemme kokonaan uuden ilmeen ja uuden tekniikan, kun siirrymme käyttämään WordPress-julkaisujärjestelmää, joka tuo mukanaan täysin uusia mahdollisuuksia, joista yksi nähdään juuri tämän blogin muodossa. Käykää rekisteröimässä itsenne sivuston käyttäjiksi, niin pääsette myös itse kommentoimaan kirjoituksia sekä käsiksi kaikkeen jäsenistölle tarkoitettuun materiaaliin.

Kerhomme hallituksessa tapahtui vuodenvaihteessa lukuisia muutoksia. Seuraavassa vielä hieman siitä.
 Tehtävässä toimineiden henkilöiden määrässä laskettuna olen kerhon 14. puheenjohtaja. Se tekee keskimääräisen kauden pituudeksi vähän yli 4 vuotta. Edeltäjäni oli kerhon pitkäaikaisin puhis virkavuosissa mitattuna. Santtu on johtanut kerhoa tähän mennessä seitsemän vuoden ajan. Samaan on yltänyt aikaisemmin myös Matti Helenius. Kiitän Santtua kerhon eteen tehdystä pyyteettömästä työstä ja vihjaan vielä, että kukaan ei toistaiseksi ole toiminut kerhon puheenjohtajana kolmeen eri otteeseen.
Haluan myös tässä yhteydessä kiittää pitkäaikaikaista johtisvastuuta kantanutta Timo Onatsua aktiivisuudesta sekä Markku Sundvallia ja Petri Laahasta kerhomestarin raskaan toimen hoitamisesta. Lisäksi toivotan tervetulleeksi paluun johtikseen tekevän Matti Linnan sekä uudet johtiksen jäsenet Martti Melinin, Tero Mäen ja Vesa Pohjosen. Vaihtuvuutta saatiin siis kerralla enemmän kuin vuosiin.

Uusi hallitus on aloittanut toimintansa viime vuoden lopulla tehdyn palautekyselyn pohjalta ja ensimmäisiä merkittäviä toimenpiteitä ovat tämän sivuston käyttöönotto sekä yhteistyösopimuksen neuvottelu Stadiumin kanssa, joka on allekirjoitusta vaille valmis. Tämä takaa meille erinomaisen lähtökohdat uusiin varustehankintoihimme, joihin voitte itse tutustua tarkemmin jo maanantaina 14.2.2011 pidettävässä kuukausikerhossa, missä varusteet ovat sovitettavissa. Tulkaahan siis joukolla paikalle.

Ja mikäli jostain syystä tuntuisi siltä, että joku toiminnassa nyppii pahasti, niin ovi on aina auki uusille ideoille ja keskustelulle.
Nauttikaa harjoituskaudesta, olkaamme kesällä huippukunnossa.

-Ville