Nuijan päästä – huomioita sieltä täältä

Otetaanpa blogiin tällä kertaa muutamia nostoja aiheista, jotka ovat kiinnittäneet ainakin kirjoittajan huomion. Aloitetaan kotimaisesta UCL-studiosta, missä on viime kierroksilla ollut mielestäni pari ihan mielenkiintoista tapahtumaa, mitä ei sen kummemmin ole noteerattu.

Celtic-Juventus ottelussa hyväksyttiin maali, jota erotuomaristo hyvin todennäköisesti ei hyväksynyt. Mikä asiasta tekee mielenkiintoisen, on se, että asiaan kiinnitettiin niinkin vähän huomiota. Vielähän ei ole käytössä mitään teknologiaa, joka auttaisi näissä tilanteissa. Tällä kertaa ylimääräisen avustavan näkyvyttä tilanteessa blokkaa maalivahti ja maalin synty jäi näkemättä. Kuitenkin nyt näitä ratkaisuja tehdään sitten kollegiaalisen kaveripiirin tekstiviestein. Näin epäilen käyneen tässäkin tapauksessa. Televisiosta sohvalla peliä katsonut kaveri siis ilmoitti tekstarilla stadionille, että kannattaisi hyväksyä se ensimmäinen maali. Ehkä ihan hyväkin, että suurin osa ei edes tajunnut tapahtunutta. Toisaalta erotuomaristolla käy tässä tilanteessa myös ruhtinaallinen munkki, kun pallo menee uudestaan maaliin niinkin pian ensimmäisen maalissa käynnin jälkeen. Näin he tavallaan pystyivät sumplimaan tilanteen oikein vielä kopissa.

Arsenal-Bayern ottelun taukostudion aikana piti sitten oikein höristellä korvia, kun Erkalla ja Juhalla mopo karkasi hieman. Maaliviivateknologiakeskustelun yhteydessä kaverit siinä juttelivat varsin kasuaalisti, että Veikkausliiga voisi toimia edelläkävijänä asiassa ja ottaa tekniikan saman tien käyttöön. Luulin, että raha on vähän tiukalla, mutta näistä puheista päätellen sitähän on takahuoneessa runsaasti. 200 000 euroa kertaa 11 stadionia on käsittääkseni vähän päälle kaksi miljoonaa euroa. No, ehkä siinä hetkessä fokus pääsi vähän karkaamaan. Tai sitten herrat tietävät jotain, mitä minä en.

Alkaa olla pian kevättä ilmassa, vaikka vielä ei ihan ilmassa tunnukaan. Tosipelejä pelataan jo euroopassa ja kotoisessa liigacupissakin lohkot ovat loppusuoralla. Kotimaan huipputuomarit suuntaavat huomenna viikon harjoitusleirille Antalyaan, missä sää näyttäisi ennusteissa oikein mukavalta kotoiseen verrattuna. FIFA:n lähettämä kouluttaja kurssille tulee tällä kertaa Saudi-Arabiasta. Mielenkiintoista nähdä, millaisia asioita kaveri tuo mukanaan. Niistä raporttia sitten myöhemmin.

Jyväskylässä Vehkalampi on vihdoin aurattu ja pelejä pelataan sitten jo tulevalla viikolla, vaikka sää varsin rapsakalta näyttääkin. Viikon ykkösuutinen Keski-Suomessa tuli kuitenkin eilen JJK-leiristä, kun J. Vesalainen ilmoitti jättävänsä toimitusjohtajan tehtävänsä maaliskuun lopussa. Kaarkoski ehti jo käsittelemään aihetta tuoreeltaan eilen blogissaan, joten itse en sen enempää asiaan pureudu.

Mitäs vielä? Niin, muistaakseni jotkut aktiivit ovat tässä talven aikana puhuneet, että voisivat antaa panoksensa myös näihin blogikirjoituksiin. Toistaiseksi on ollut vähän hiljaista sillä saralla. Ehkäpä kevätauringon hiljalleen lämmittäessä?