Vekkelillä kiintoisa tuomarireissu Kiinaan

KSETK:n Minka Vekkelillä oli loka-marraskuun taitteessa mielenkiintoinen erotuomarikomennus Kiinaan. Vekkeli toimi tuomarina Jinjianginissa pelatuissa yliopistojen MM-kisoissa.

Vekkeli vihelsi turnauksessa kaksi naisten lohkopeliä sekä finaalin sekä lisäksi yhden miesten lohkopelin.

”Miesten peli varsinkin jäi mieleen. Siinä olivat vastakkain Kenia ja Argentiina ja molemmat pelasivat jatkuvasti pitkää palloa pystyyn. En ole ikinä juossut pelissä niin paljon”, Vekkeli kertoo.

Tunnelma turnauksessa oli erittäin kansainvälinen. Naisten joukkueet Vekkelin peleissä tulivat Kiinasta, Thaimaasta, Australiasta ja Brasiliasta.  Pelaajat olivat alle 25-vuotiata.

Naistuomareista Vekkeli oli ainoa eurooppalainen, ja miestuomareitakin oli Euroopasta vain yksi, Maltalta. Vekkelin peleissä avustavat ja neljännet erotuomarit tulivat Kiinasta, Guatemalasta, Boliviasta, Intiasta, Japanista, Koreasta ja Mongoliasta. Tarkkailijat puolestaan Kiinasta, Thaimaasta ja Uzbekistanista.

”Parasta oli juurikin tuo kansainvälisyys. Oli kiva huomata, että pärjättiin peleissä, vaikkei yhteistä kieltä ollut tai se oli vähintäänkin hyvin rajoittunutta. Aika meni tosi nopeasti ja joka päivä pääsi tutustumaan ja oppimaan lisää eri maista ja kulttuureista.”

”Kiinan kulttuuriin tuli tutustuttua paikallisten tuomareiden kautta, jotka kutsuivat meidät viettämään iltaa heidän huoneeseensa, jossa oli sitten ohjelmassa laulua, tansseja, pelejä ja ruokia. Erikoisin ruoka, jota siellä söin, olivat sian aivot – tai ainakin näin minulle kerrottiin”, Vekkeli nauraa.

Minka Vekkeli sai lokakuussa hyvin kansainvälisen erotuomarikokemuksen yliopistojen MM-kisoissa Kiinassa. Pelkästään omissa peleissä oli tuomarikollegoita seitsemästä eri maasta.