Vekkeli nousi pykälän – Komppa jatkaa futsal-FIFA:na

KSETK:n Minka Vekkeli on saavuttanut jälleen yhden uuden merkkipaalun nousujohtoisella kansainvälisellä urallaan. Torstaina julkistetulla FIFA:n erotuomarilistalla Vekkeli on noussut kolmiportaisen erotuomariasteikon keskimmäiselle askelmalle, eli ykköstasolle.

– Tuntuu hyvältä! Päämäärätietoinen tekeminen kantaa hedelmää ja näkyy hyvinä tuloksina. 2022 laitoimme Santtu Kedon kanssa paperille päämääriä ylös ja vuodelle 2023 siellä olivat junioreiden EM-kisat ja nousu ykköskategoriaan. Molemmat ovat nyt toteutuneet.

– Syksyllä alkaa naisten Kansojen liiga ja kategorianousun myötä uskon, että saisin League B:n pelejä, eli viime vuoden Färsaarten ja Viron peleihin verrattuna kovempia otteluita, Vekkeli iloitsee.

Ykköstasolla on 47 naista, joista Vekkelin tavoin nousijoita oli 15.

– Elite-tasolta tulee tuomareita eläköitymään MM-kisojen jälkeen. Paikkoja siis vapautuu, mutta samalla kilpailu kovenee. Omalla kohdalla tämä tarkoittaa, että työnteko jatkuu ja pitää nauttia jokaisesta mahdollisuudesta, mitä niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä annetaan, Vekkeli toteaa.

Suomalaisista naistuomareista ylimmällä Elite-tasolla jatkaa elokuussa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattaviin MM-kisoihin valmistautuva Lina Lehtovaara. Ifeoma Kulmala ja Lotta Vuorio jatkavat kakkostasolla.

KSETK:n Paavo Komppa jatkaa futsal-FIFA:na kolmanneksi korkeimmalla, eli kakkostasolla. Kompan kanssa tuolla tasolla on myös Roosa Tuomi. Elite-tasolla suomalaistuomareista on Kirill Naishouler.

Suomalaiset jalkapallon miestuomarit Petri Viljanen, Oliver Reitala, Mohammed Al-Emara ja Joni Hyytiä jatkavat kaikki kakkostasolla

Kaikki FIFA:n erotuomarinimeämiset löytyvät täältä:

Miehet

Naiset

Futsal