Uusien tuomareiden kurssi Jyväskylässä 10.6.

Suomen Palloliiton itäinen alue järjestää uusien jalkapalloerotuomareiden peruskurssin maanantaina 10.6. Jyväskylässä. Kurssi pidetään Palloliiton koulutustilassa osoitteessa Onkapannu 2 klo 16.30-22.00.
Jokaisella erotuomareiden peruskoulutukseen hakevalla tulee olla vähintään tyydyttävä suomen kielen taito, vähintään 15 vuoden ikä vuoden 2024 aikana eli on syntynyt 31.12.2009 tai sitä aiemmin ja mahdollisuus lukea sähköpostia useamman kerran viikossa.
Jalkapalloerotuomareiden peruskoulutus on tarkoitettu sellaisille henkilöille, joiden tarkoitus on toimia aktiivisesti erotuomareina virallisissa yli 12-vuotiaiden jalkapallo-otteluissa. Erotuomaritoiminta edellyttää riittävää fyysistä kuntoa.
Lähikoulutukseen valituilta uusilta erotuomareilta laskutetaan 25 euron hallinnollinen maksu, joka sisältää koulutuksen, keltaisen ja punaisen kortin, pillin ja erotuomarimerkin. Hallinnollisen maksun suuruus on 10 euroa, mikäli on jo nykyinen jalkapallo- tai futsalerotuomari. Mikäli ilmoittaa estymisestään ennen koulutuksen alkua tai ei pysty erittäin painavasta syystä osallistumaan koulutukseen, niin maksettu maksu palautetaan.

Erotuomareiden peruskoulutukseen kuuluu itseopiskelu ja läsnäkoulutusta. Koko koulutuspaketista löytyy infoa täältä.

Jalkapalloerotuomaroinnista voi saada kansainvälisen harrastuksen; KSETK:n Minka Vekkeli (kuvassa) matkaa perjantaina Itävaltaan, jossa hän toimii neljäntenä erotuomarina naisten EM-karsintaottelussa Itävalta-Islanti. Nelikon muut jäsenet ovat päätuomari Lina Lehtovaara ja avustavat Tonja Weckström ja Heini Hyvönen.