Toimintavuosi 2023 starttasi käyntiin

Palloliiton koulutustilaan saapui maanantaina 16.1. hienosti väkeä kuulemaan erotuomarin urapolusta Minka Vekkelin (kuvassa), Miikka Haapakosken ja Henri Tiensuun pohjustamina.

KSETK:n toimintavuosi 2023 sai hienon startin maanantaina 16.1., kun vuoden ensimmäiseen koulutustilaisuuteen eli kuukausikerhoon saapui komeat 30 päätä. Miikka Haapakosken, Minka Vekkelin ja Henri Tiensuun pohjustamina pureuduttiin erotuomarin urapolkuun sekä ajankohtaisiin erotuomariasioihin.

Seuraava kuukausikerho pidetään maanantaina 20.2. Illan teema tarkentuu tässä tammikuun aikana, mutta ideoita, ajatuksia ja alustajia voi aina tarjota KSETK:n koulutusvastaavalle Jouni Åkermanille. Hallituksen yhteystiedot löydät täältä.

Myös salivuoro on pyörinyt varsin mukavasti. Cygnaeuksen koululle voi jatkossakin ottaa mukaan myös yhden kerhon ulkopuolisen kaverin, jotta saadaan mielekkäät pelit aikaiseksi. Sunnuntai-iltapäivisin pelataan sählyä ja futsalia rennolla asenteella aina klo 16.00 alkaen. Ilmoittautuminen Nimenhuutoon.

Johtokunta haluaa muistuttaa, että koulutuksiin ja muihin kerhon aktiviteetteihin osallistuminen edellyttää vähintään vuoden 2022 jäsenmaksun maksamista. Vuoden 2023 jäsenmaksun voi senkin hoitaa reilaan jo vaikka heti – pankkiyhteydet ja muut ohjeet löydät täältä – mutta tokihan se hoituu ensimmäisten treenimatsien myötäkin erotuomaripalkkiosta vähentämällä.

Jos jollakulla on vuoden 2022 jäsenmaksukin maksamatta, kannattaa tämän vuoden maksu hoitaa kuntoon ensi tilassa, sillä maaliskuun alussa tullaan sekä Nimenhuudosta että kerhon WhatsApp-ryhmästä poistamaan sellaiset henkilöt, jotka eivät ole maksaneet joko vuoden 2023 tai 2022 jäsenmaksua.

Jäsenmaksun maksaminen kannattaa, sillä edessä on taas varsin aktiivinen vuosi. Harjoituspelien suhteen alkuvuosi tosin lienee normaalia hiljaisempi Vehkahallin romahtamisen vuoksi – Keski-Suomen tuomareiden tie onkin vienyt alkuvuodesta Äänekosken ylipainehallille, Piispalaan ja jopa Mikkeliin asti. Näistä reissuista automiehet toki saavat asianmukaiset kilometrikorvaukset.

Kaikkien toiveissa on leuto kevät, jotta pelit pyörisivät pian myös ulkokentillä. Kesällä viimeistään vilskettä riittää, sillä Jyväskylässä pelataan useita nuorten turnauksia – kalenterissa ovat jo nyt Harjuturnaus 10.-11.6., Heinäcup 30.6.-2.7., Comets Cup 19.-20.8. ja Hippo-turnaus 9.-10.9. Näissä tarvittaneen jälleen kerhon jäsenten vahvaa panosta.

Harjoitus- ja turnauspelien palkkioihin on tehty korotuksia. Uudet hinnat löytyvät täältä ja myös palkkiomaksuohjelmasta. Erotuomaripyynnöissä johtokunta kehottaa aina ottamaan yhteyttä kerhomestari Henri Tiensuuhun tai täyttämään nettisivuilta löytyvä tilauslomake – näin saadaan otteluihin oikean tasoinen tuomari ja pelit myös jakautuvat tuomareiden kesken tasaisemmin.

Uusien tuomareiden tukemiseksi on erotuomarikerhossa vireillä mentori- ja kummitoimintaa. Eli jos koet ehtiväsi tänä keväänä peruskurssille osallistuvalle tuomarille tukihenkilöksi ja jakamaan neuvoja ensimmäisiin peleihin, niin ole yhteydessä Henri Tiensuuhun.

Kerhon järjestämät turnaukset ovat sen toiminnan taloudellinen tukijalka. Tänä vuonna pyritään järjestämään toista kertaa rantajalkapalloturnaus Tuokkari Beach Futis (la 29.7.) sekä nyt jo järjestysnumeroa 36 kantava futsalin Vaaja-Cup (la-su 7.-8.10.).

Loppuvuodelle on suunnitteilla jo kaikkea muutakin jännittävää aktiviteettia. Urheilullisemmasta päästä ovat pyrkimykset saada jalkeille joukkue sekä erotuomarikerhojen jalkapalloturnaukseen LEK-Cuppin Lahteen marraskuussa että Jyväskylässä juostavan Finlandia Marathonin viestiin 15.9.  Vähemmän urheilullisia tapahtumia sen sijaan lienevät Mestarien liigan finaalin kisakatsomo la 10.6., perinteinen kesätapahtuma Kiviniemessä elokuussa ja reissu tutustumaan marraskuussa valmistuvaan Tammelan stadioniin Tampereelle jahka siellä jokin kiintoisa peli samalla olisi.

Sääntömääräisistä kokouksista kevätkokous pidetään maanantaina 27.3. kansalaistoiminnankeskus Mataralla klo 18.30 alkaen. Syyskokoukselle ja kauden päätöstapahtumalle puolestaan on mallattu päivämäärää perjantai 17.11., jolloin kokouksen päälle voidaan seurata jalkapallon EM-karsintaottelua Suomi-Pohjois-Irlanti.

Näillä tuumin toivotamme jäsenistöllemme oikein aktiivista toimintavuotta 2023!

T: KSETK:n johtokunta

Vehkahallin ollessa länässä, on Keski-Suomen alueen tuomareiden tie vienyt tuomarihommissa Mikkeliin saakka, jossa Eetu Koski (vas.), Jere Lemettinen, Waltteri Lummi ja Justus Willman kävivät tammikuun alussa tuomaroimassa P14 poikien Huuhkajaliigaa.