Soltani IberCupissa Portugalissa

KSETK:n Hassan Soltani keräsi huhtikuun alussa vyölleen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä erotuomarikokemuksia, kun hän osallistui Portugalissa pelattavaan kansainväliseen junioriturnaukseen IberCupiin. Turnaus pelattiin 5.-8.4. Lissabonin lähellä sijaitsevassa Cascaisin rannikkokaupungissa.

IberCupiin tulee vuosittain erotuomareita ja tarkkailijoita eri puolilta maailmaa. Koulutusta ja tarkkailua olivat antamassa mm. englantilainen ex-Valioliigatuomari Roger East ja Italian Serie A:ta tuominnut Claudio Gavillucci. Tänä vuonna tarkkailijoita oli kahdeksan ja erotuomareita reilut 70 kappaletta 23 eri maasta. Soltanin lisäksi Portugalissa oli Suomesta Helsingin erotuomarikerhon James Clay.

Hassan Soltani pääsi turnauksessa viheltämään alkulohkon pelejä, puolivälieräottelun sekä U15-poikien finaalin. Dramatico Stadionilla pelatussa finaalissa kohtasivat Sporting Lisbon ja Blackburn Rovers.

Finaalissa Hassania avustivat armenialainen Andrei Sirbu ja belgialainen Louis De Coene sekä neljäntenä erotuomarina yhdysvaltalainen Andres Castro. Aiemmin on suomalaistuomareista finaalin IberCupissa päässyt viheltämään FIFA-tuomariksi tänä vuonna noussut Oliver Reitala.
IberCup on kansainvälinen iso jalkapalloturnausten sarja, joita järjestetään vuoden aikana useammassa eri kaupungissa erityisesti Espanjan ja Portugalin alueella. Tuomariksi turnaukseen voi hakea www.refereeabroad.com -sivuston kautta.

Hassan Soltani pääsi IberCupissa viheltämään U15-poikien finaalin isäntämaa Portugalin Sporting Lissabonin ja englantilaisen Blackburn Roversin välillä. Muut erotuomarikollegat tulivat Armeniasta, Belgiasta ja USA:sta.