Puheenjohtajan uudenvuodentervehdys

Santtu Keto
Puheenjohtaja

Tervehdys, Keski-Suomen Erotuomarikerhon jäsenistö!

Taakse jäänyt vuosi oli kerholle muutoksien vuosi. Palasin muutaman välivuoden jälkeen mukaan johtokuntatyöhön, ja ainakin osaltani olen kokonaisuudessaan hyvin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen. Tiettyjä muutoksia johtokunnan toimintamalleihin ja vastuualueisiin on saatu viedyiksi käytäntöön ja tiedotuksessa ollaan menty taas huimilla harppauksilla eteenpäin.

Uusien erotuomareiden ”KSETK:n koulutuspolku” on kouluttajien ja erotuomarivastaavan panoksen ansiosta tarjonnut uusille erotuomareille entistä paremmat mahdollisuudet pärjätä erotuomarin vaativalla uralla. Kiitos vielä kerran kaikille, jotka olette omaa aikaanne säästämättä olleet mukana tällä polulla.

Tänä vuonna aloittaa myös kerhon uusi talentti-ryhmä Koskiniemen Villen ja Lehtolan Mikon johdolla. Kannustan teitä kaikkia uran alussa olevia hakemaan erilaisiin koulutuksiin mukaan, jos kehittyminen erotuomarina tai avustavana kiinnostaa ja sitä kautta myös mahdollinen pääsy uralla eteenpäin motivoi jo nyt. Uskon ja tiedän, että koulutuksen taso kestää vertailun koko Suomen vastaaviin koulutuksiin.

Kiitos myös tässä vaiheessa kaikille turnausaktiiveille, jotka ovat hoitaneet tyylikkäästi sekä joukkueiden harjoituspelit että kesän runsaat turnaukset. Turnauksista on ainakin minun korviini kuulunut pelkkää positiivista palautetta, ja sehän ei ole kovin yleistä tuomarimaailmassa.

Nämä pelit ja tapahtumat ovat niitä tulonlähteitä, joilla tätä kerhon toimintaa käytännössä pyöritetään. Ne myös mahdollistavat kohtuullisen suuruisen jäsenmaksun, ettei toiminnassa mukana oleminen jää ainakaan siitä kiinni.

Tälle vuodelle saamme uutta voimaa johtokuntaan, kun Ollilan Arttu tulee mukaan toimintaan tuoden samalla rautaista ammattitaitoa erityisesti talousasioiden hoitoon ja myös niiden kehittämiseen. Ensimmäinen askel onkin jo ollut kaikilla tiedossa, kun turnausten ja harkkapelien maksatuskäytäntö muuttui. Tervetuloa, Arttu, takaisin Keski-Suomeen ja mukaan aktiivitoimintaan!

Kiitos jäsenistölle myös luottamuksesta vuosikokouksessa, eli jatkan vielä tämän vuoden kerhon puheenjohtajana. Yritän omalla panoksellani ja yhdessä johtokunnan kanssa varmistaa toiminnan jatkumisen hyvistä lähtökohdista kohti menestyksellistä tulevaisuutta sekä piiri- että liittotasolla.

Kirjoittelen tätä tervehdystä reilun kolmenkymmenen asteen lämmössä. Suoritan paraikaa sukelluskurssia, ja siinäkin on paljon samaa kuin erotuomariharrastuksessa. Tarvitaan hyvää koulutusta ja paljon harjoittelua sekä myös omatoimista opiskelua. Pää on pidettävä kylmänä ja luotettava omaan osaamiseen.

Siitä huolimatta ennen sitä ensimmäistä tehtävää jännittää pirusti, mutta samalla se jännitys myös koukuttaa lajin pariin yhä uudelleen. Ja toivottavasti ensimmäisen kerran jälkeen on minullakin samanlainen onnistunut olo, kuten kaikilla erotuomareille on ensimmäisen pelin tai muuten haastavan haastavan ottelun jälkeen.

Kiitos kuluneesta vuodesta Teille kaikille. Viettäkää aikaa läheistenne ja perheenne parissa antaen aikaa myös heille. Näin olemme kaikki jälleen mukana toiminnassa levänneinä ja valmiina uusiin haasteisiin.

Santtu Keto

Puheenjohtaja