Pääsarjatuomarit nimetty – Jani Laaksonen lopettaa uransa

Palloliiton erotuomarivaliokunta on nimennyt erotuomarit, avustavat erotuomarit ja erotuomaritarkkailijat Veikkausliigaan, Kansalliseen Liigaan, Miesten Ykköseen ja Miesten Kakkoseen vuodelle 2023.

KSETK:n jäsenistöstä uutena Kakkosen erotuomarina aloittaa Kalle Nummela. Muutoin mennään pääosin viime kauden tapaan, eli naisten Kansallisen liigan erotuomarina toimii Minka Vekkeli ja avustavana Ella Lintunen. Kansallisen liigan avustavana toimii myös jyväskyläläinen Niina Talvensaari.

Miesten Ykkösen avustavina jatkavat Paavo Komppa ja Henri Tiensuu. Veikkausliigan ja Miesten Ykkösen erotuomaritarkkailijoina jatkavat Jouni Aapajärvi ja Mikko Lehtola. Kansallisen liigan ja Miesten Kakkosen erotuomaritarkkailijoina jatkavat Sami Hjelt, Ville Minkkinen ja Timo Onatsu. Avustavien erotuomareiden tarkkailijoina jatkaa Matti Linna sekä uutena laukaalainen Marko Hänninen.

Kaikki nimeämiset löytyvät täältä.

***

KSETK:n Jani Laaksonen on ilmoittanut lopettavansa erotuomariuransa. Laaksosen ura kesti kaikkiaan 23 kauden ajan; vuonna 2008 naantalilaislähtöinen Laaksonen tuomitsi ensimmäisen Kakkosen ottelunsa, vuonna 2011 ensimmäisen Ykkösen ottelunsa ja debytoi Veikkausliigassa vuonna 2014.

”Erotuomarina toimiminen on vaatinut ja opettanut minulle muun muassa kunnianhimoa, pitkäjänteisyyttä, itseni haastamista ja ylittämistä, paineensietokykyä, vuorovaikutustaitoja, johtamistaitoja sekä tavoitteellisuutta. Näitä taitoja ja ominaisuuksia on mahdotonta oppia lukemalla ja ne ovatkin ehkä arvokkain oppi mitä olen matkallani saanut. Niitä pystyn tulevaisuudessa hyödyntämään opettajana ja opetusalan vaikuttajana sekä mihin ikinä elämä minua ohjaakin”, Laaksonen kirjoittaa itsenäisyyspäivänä julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

KSETK kiittää Jani Laaksosta komeasta urasta ja erotuomaritoiminnan eteen tekemästään työstä, sekä toivottaa onnea uusiin haasteisiin!