Onatsu viheltää viimeisen liigapelinsä

KSETK:n Timo Onatsu tuomitsee sunnuntaina 29.1. viimeisen liigapelinsä. Ottelu on miesten futsal-liigan Akaa Futsal-FC Kemi.

– Tällaiseen kärkikamppailuun on hyvä lopettaa. Olin jo ennen kauden alkua päättänyt, että tämä jää viimeiseksi, ja nyt siihen tuli hyvä tilaisuus, Onatsu kertoo.

Ottelu on Onatsun 391. miesten korkeimmalla sarjatasolla. Vuonna 1998 alkanut ura nosti Onatsun maan kiistattomaksi ykköstuomariksi futsalissa, josta kertovat myös toista sataa kansainvälistä ottelua.

– EM-kisat Sloveniassa 2018 ja Belgiassa 2016 ovat erityisesti jääneet mieleen. Viimeksi mainitussa pääsin viheltämään kisojen avausottelun isäntämaan ja Romanian välillä. Kotimaan kentiltä erityisesti 2000-luvun alun finaalipelit Jyrki Filpun kanssa pysyvät mielessä varmaan pitkään, Onatsu kertaa uransa kohokohtia.

Tyystin ei Onatsu pelikenttiä jätä. Tämän takaa tietysti hänen työnsä Palloliiton itäisen alueen kilpailupäällikkönäkin.

– Tarkoitus on jatkaa aktiivisesti tarkkailu- ja koulutuspuolella. Siellä on nyt selkeä vaje tekijöille, Onatsu toteaa.

Timo Onatsu tuomitsee 391. miesten pääsarjaottelunsa sunnuntaina 29.1. Akaalla. Tämä jää myös hänen viimeisekseen huipputasolla.