Onatsu Liettuassa

Timo Onatsun löytää loppuviikon ajan Liettuan Kaunasista.

KSETK:n Timo Onatsu on jälleen pakannut reissukassinsa. Tällä kertaa osoittena on ollut Liettua, jossa pelataan loppuviikon aikana futsalin EM-kisojen karsintaturnaus.  Liettuan Kaunasissa jatkopaikkaa tavoittelevat isäntämaan lisäksi Unkari, Turkki ja Pohjois-Irlanti. Ottelut pelataan keskiviikkona, torstaina ja lauantaina.

EM-karsintojen formaatti on näihin karsintoihin täysin uudistettu. Nyt pelattavista karsintaturnauksista lohkovoittajat etenevät lohkovaiheeseen (9 maata). Lohkokakkoset sekä viisi parasta lohkokolmosta muodostavat seitsemän otteluparia, joiden voittajat niin ikään pääsevät lohkovaiheeseen.

Näin karsittujen 16 joukkueen lisäksi lohkovaiheeseen tulevat suoraan ne maat, jotka ovat vielä mukana MM-karsinnassa. Näiden joukossa on myös Suomi. Lohkovaiheessa muodostetaan kahdeksan neljän joukkueen lohkoa, jotka pelaavat vuoden 2021 aikana kaksinkertaisen sarjan yksittäisinä otteluina. Kahdeksan lohkovoittajaa ja kuusi parasta lohkokakkosta selviävää suoraan lopputurnaukseen. Kaksi jäljelle jäänyttä lohkokakkosta pelaavat viimeisestä lopputurnauspaikasta kaksiosaisen ottelun.

Lopputurnaus pelataan Hollannissa tammi-helmikuussa 2022. Isäntamaa pääsee lopputurnaukseen ilman karsintaa.