2012 A- ja B-nuorten SM-sarjaan muutoksia

Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus päätti kokouksessaan 17.10. A- ja B-poikien SM-sarjajärjestelmän muutoksista.

Muutokset voimaan kaudelle 2012 

Muutokset astuvat voimaan tammikuussa 2012, tavoitteena kilpailukauden pidentäminen ja sarjojen tason nosto. Muutoksilla pyritään tukemaan strategianmukaista yksilökohtaista pelaajakehitystä.

Sekä A- että B-nuoret pelaavat tammikuun lopusta huhtikuuhun kestävän, etelä- ja pohjoislohkoissa pelattavan SM-karsintasarjan. Molemmissa ikäluokissa on kaksi kymmenen joukkueen lohkoa, joiden kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat karsintasarjan jälkeen pelattavassa SM-sarjassa.

A-nuorten SM-karsintasarjaan pääsevät kaikki 12 kaudella 2011 SM-sarjassa pelannutta joukkuetta, sekä kaksi parasta joukkuetta Ykkösen lohkoista (6 joukkuetta). Lisäksi karsintaan pääsevät B-nuorten kauden 2011 kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta, joilla ei vielä ole paikkaa A-nuorten SM-karsintasarjassa.

B-nuorissa SM-karsintasarjan muodostavat A-nuorten tavoin SM-sarjan 12 joukkuetta sekä kolmen Ykkösen lohkon kaksi parasta joukkuetta (6). Lisäksi karsintaan pääsevät mukaan Kai Pahlman –turnauksen kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta, joilla ei vielä ole paikkaa SM-karsintasarjassa.

Sekä A- että B-nuorten SM-sarja pelataan valtakunnallisena kahdeksan joukkueen kolminkertaisena sarjana, joissa jokainen joukkue pelaa yhteensä 21 ottelua. SM-sarjan ulkopuolelle jääneet joukkueet pelaavat poikien Ykköstä niin, että sekä A- että B-nuorissa pelataan kolmessa lohkossa, joista ei voi nousta SM-sarjaan kesken kauden.

Suomen Palloliitto tulee olemaan yhteydessä seuroihin A- ja B-nuorten SM-karsintasarjasta viikolla 43.

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=19654

Panokselliset SM-karsintaottelut alkavat jo tammikuun lopusta. Mikäli Vehkalampi lämmitetään pelikuntoiseksi (tällä hetkellä se ei ole todennäköistä, sillä juniorijoukkueet ovat varanneet vuoronsa Killeriltä ja JKL:n kaupungilla 200 000€ säästötavoite liikuntapuolelle) matseja talvelle tulee JJK:n LiigaCup:n myötä, Piirin uuden 3-5div. joukkueille tarkoitetun mahdollisen talvipiirisarjan ja tämän A-nuorten SM-karsinnan myötä.

Tuomittavia otteluita seuraavalla kaudella tulee kutakuinkin:
-Liiga: 3×11 ottelua (ennallaan)
-Ykkönen: 3×9 ottelua (lisäystä 3 ottelua)
-Kakkonen: 4 lohkoa, 3×9 ottelua (lisäystä kaikkiaan 30 ottelua)
-Kolmonen: 2×11 ottelua (ennallaan)
A-sm 3×11 ottelua (lisäystä 11 ottelua)
Keski-Suomessa ei ole Ykkösen joukkueita. Toinen Kakkosen joukkue putosi (2011 siis 26 ottelua Keski-Suomessa, vähennys 2012 on noin 13 ottelua). Kolmosessa todennäköisesti pelaa yksi joukkue vuotta 2011 vähemmän, mutta A-nuorissa ottelujen määrän lisys näkyy selvimmin.
Kakkosen ja Ykkösen tuomariksi ja avustavaksi löytyy siis vuodelle 2012 otteluiden määrän perusteella eniten tarvetta, ja mikä olisikaan sen parempi paikka tehdä näyttöjä, kuin nuo A-SM karsintasarjan ottelut talvella.

-lino-